zondag 28 maart 2021

Braamfontein


Aangetekende brief, verzonden Braamfontein B.O Johannesburg 4 MAY 1907.      4 pence blauw Transvaal Registration op crèmekleurige envelop voor aangetekende postwaardestukken geadresseerd naar Engeland,  met extra 1d Transvaal King Eduard VII . Postkantoor geopend 1.9.1898, gesloten tijdens de Boer oorlog, wederom geopend 1.7.1902, nu nog steeds open. B.O. = Branch Office, dus bijkantoor.

De boerderij Braamfontein (bron bij de bramen) was eigendom van lourends Geldenhuis, de oorspronkelijke bron in de dagen voor 1900, omringd door braamstruiken, stond in de gemeente die nu bekend staat als Melville. Braamfontein ligt ten noorden van de spoorlijn tussen de Universiteit van Witwatersrand en het General Hospital, en staat ook wel bekend als Clifton.

Beide namen hebben de neiging te verdwijnen. Er wordt vermeld dat een derde van Johannesburg, inclusief de universiteit en Milner Park, op de oorspronkelijke boerderij Braamfontein stond, die 10.555 are groot was.

Braamfontein, dat door de inwoners van Johannesburg liefkozend 'Braamies' wordt genoemd, is de wijk van Johannesburg waar het stadhuis, het Hooggerechtshof van Zuid-Afrika en de gerenommeerde Universiteit van de Witwatersrand zijn gevestigd. Een mix van kantoorgebouwen, studentenhuizen, restaurants, winkels, faculteitsgebouwen, theaters en hotels geven dit multiculturele deel van de stad zijn verfrissende, bruisende sfeer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten